Składniki
100% Miód z nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1340 kJ/320 kcal (16% RWS)
Tłuszcz: 0 g, w tym:- kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 79,6 g (30,5% RWS)- w tym cukry: 78,1g (87% RWS)
Białko: 0,4 g (0,8% RWS)
Sól 0,012 mg (0,2% RWS)
RWS: % Referencyjnej Wartości Spożycia
Masa netto
500 g
Charakterystyka
- Miód Manuka to gatunek miodu, który powstaje z nektaru pozyskiwanego z kwiatów krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) rosnących na terenie Nowej Zelandii.
- Niektóre odmiany nowozelandzkiego miodu pochodzącego z kwiatów krzewu Manuka zawierają niezwykle cenne substancje.
- Poziom UMF 5+ zawiera minimum 83 methylglyoxalu (MG).
- Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
- Wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego.
- Pomaga utrzymać prawidłowy stan skóry
Przeciwwskazania
Nie należy podawać produktu dzieciom poniżej 1 roku życia oraz osobom uczulonym na pyłki kwiatowe i produkty pochodzenia pszczelego.
Stosowanie
Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie.
Przechowywanie
Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla dzieci.
Producent
MyVita sp.j.
ul. Nowodworska 17
59-220 Legnica
Ważne informacje
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Informacje dodatkoweStosować pod nadzorem lekarza. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.