Składniki
mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania
Wartość odżywcza w 100g:- Wartość energetyczna: 1605kJ (390kcal)
- Białko 35g
- Węglowodany 34g
- Tłuszcz 12g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,7g
- Błonnik 9,9g
- Sód 0,03g
Masa netto
400g
Charakterystyka
Nasiona lnu zawierają substancje śluzowate, białka, lignany przyczyniające się do eliminacji wolnych rodników, błonnik wspomagający utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu
Stosowanie
edną łyżeczkę (5 g) lnu mielonego zalać 3/4 szklanki gorącej wody i zamieszać. Odstawić na kilka minut, często mieszając do uzyskania śluzowatej konsystencji. Tak przygotowany len można spożywać 2-3 razy dziennie. Najlepszy efekt uzyskuje się przy spożyciu na około pół godziny przed posiłkiem. W celu poprawienia smaku można zastosować dodatek mleka, owoców, soków owocowych, miodu, cukru, soli, itp. Len mielony jest również doskonałym dodatkiem do domowych wypieków, zup, sosów i płatków śniadaniowych.
Przechowywanie
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze 15-25 st.C, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Producent
S-Lab Sp. z o.o.
Ul. Kiełczowska 2
55-095 Mirków
Informacje dodatkoweStosować pod nadzorem lekarza. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.