Składniki
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
• kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany: 8,0 g
• cukry 8,0 g
Błonnik 89,0 g
Białko 0,0 g
Sól 0,0 g
Masa netto
1000 g
Charakterystyka
Inulina to słodzik, który jest naturalnym węglowodanem. Jest to naturalnie występujący cukier, które ma bardzo znaczne właściwości prozdrowotne. Inulinę można stosować zamiast ksylitolu lub innych słodzików. Poza właściwościami słodzącymi ma także wiele innych zastosowań w kuchni. Świetnie zagęszcza na przykład sosy. Jest świetnym źródłem błonnika i stanowi dobre narzędzie do walki z otyłością i chorobami dieto zależnymi.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Stosowanie
Dzienne spożycie powinno wynosić 20g, co jest równe 3-4 łyżkom stołowym. Osoby rozpoczynające suplementację inuliną mogą odczuwać na początku dyskomfort w jelitach związany z właściwościami przeczyszczającymi preparatu. Inulina zastępuje cukier – można dodawać do herbaty i napojów ; również do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach, zupach i sosach .
Przechowywanie
Produkt przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu i suchym miejscu. Chronić przed dostępem światła i wilgoci.
Producent
Medfuture Sp. z o.o. Pl. Powstańców Śląskich 16-18 53-314 Wrocław
Informacje dodatkoweSuplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.