Składniki
100% erytrytol
Kraj pochodzenia: Chiny
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 0 kJ/0 kcal
Węglowodany - 99 g, w tym:- cukry - 0 g
- skrobia - 0 g
- alkohole wielowodorotlenowe - 99 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Masa netto
500 g
Charakterystyka
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Stosowanie
Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Przechowywanie
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
Producent
INTENSON EUROPE SP. Z O. O.
Całowanie 94 G, 05-480 Karczew
Informacje dodatkoweStosować pod nadzorem lekarza. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.