Składniki - Joy Day koncentrat napoju probiotycznego - Mięta 500 ml
- Zestaw żywych, aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) w tym: liście mięty (23,3%), kwiaty czarnego bzu (20%), kwiaty głogu (16,7%), liście melisy (16,7%), kwiaty lipy (13,3%), ziele skrzypu polnego (10%).
- Koncentrat jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
100 ml zawiera:- Energia 84 kJ/20 kcal
- Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 4,2 g
- Błonnik <0,5 g
- Białko 0,7 g
- Sól 0,02 g
Masa netto - Joy Day koncentrat napoju probiotycznego - Mięta 500 ml
Butelka 500 ml zawiera ok. 50 porcji.
Charakterystyka - Joy Day koncentrat napoju probiotycznego - Mięta 500 ml
- Profilaktyka probiotyczna:
- żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych w formie płynnej
- biofunkcjonalne postbiotyki.
- ekstrakt z fermentowanych, ekologicznych składników roślinnych z przewagą mięty.
- bioaktywne składniki pochodzące z surowców roślinnych.
- 600 milionów bakterii probiotycznych w dziennej porcji.
- Wygodne dawkowanie, dzienna porcja skoncentrowana w małej ilości płynu.
- Produkt przeznaczony jest dla dorosłych, osób starszych, dzieci powyżej 3. roku życia, wegan, wegetarian, diabetyków, osób nie tolerujących glutenu i laktozy.
- Utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit
- Żywe szczepy bakterii probiotycznych wspomagają zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit i zapobiegają powstawaniu zaburzeń mikrobioty jelitowej w wyniku m.in. stosowania antybiotyków, nieprawidłowego sposobu żywienia oraz narażenia na czynniki stresowe.
- Hamowanie wzrostu bakterii i grzybów chorobotwórczych
- Mikrobiota jelitowa stanowi podstawową ochronę przed zakażeniami bakteryjnymi i grzybiczymi przewodu pokarmowego. Mikroorganizmy probiotyczne konkurują z patogenami o miejsce adhezji do nabłonka jelit oraz składniki odżywcze i wytwarzają związki antyseptyczne, hamując ich wzrost.
- Element bariery jelitowej
- Bakterie probiotyczne stanowią jeden z ważnych elementów bariery jelitowej, chroniącej nas przed przenikaniem do krwioobiegu szkodliwych dla zdrowia toksyn pochodzących z żywności oraz metabolitów mikroorganizmów patogennych, aktywujących układ odpornościowy.
- Zmniejszenie stresu oksydacyjnego organizmu
- Stanowią ochronę komórek i tkanek przed szkodliwym wpływem wolnych rodników tlenowych, które wiązane jest z występowaniem licznych chorób cywilizacyjnych.
- Wsparcie pracy układu nerwowego
- Coraz więcej badań potwierdza związek mikrobioty jelitowej z układem nerwowym. Mikrobiom stanowi jeden z kluczowych elementów osi jelitowo-mózgowej, wpływając na uwalnianie neuroprzekaźników i funkcjonowanie układu nerwowego.
- Zapobieganie występowaniu zaburzeń jelitowych
- Profilaktyka i suplementacja probiotyczna może zapobiegać występowaniu licznych zaburzeń jelitowych m.in. poprzez regulację perystaltyki jelit. Probiotyki stosowane są w zapobieganiu biegunkom czynnościowym, zaparciom oraz wzdęciom, a także niestrawności.
- Wzmocnienie układu odpornościowego
- Mikrobiom jelitowy pełni istotną rolę w kształtowaniu odpowiedzi układu odpornościowego. Moduluje rozwój układu immunologicznego, różnicowanie jego komórek i posiada zdolność korygowania nieprawidłowości pracy układu odpornościowego.
Przeciwwskazania - Joy Day koncentrat napoju probiotycznego - Mięta 500 ml
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Stosowanie - Joy Day koncentrat napoju probiotycznego - Mięta 500 ml
Przeznaczony do stosowania jako element codziennej, zrównoważonej diety 3 razy dziennie podczas posiłków.
Przechowywanie - Joy Day koncentrat napoju probiotycznego - Mięta 500 ml
- Probiotyk po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Naturalnym konserwantem probiotyku są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
- Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym.
Producent - Joy Day koncentrat napoju probiotycznego - Mięta 500 ml
Living Food Sp. z o.o.
ul. Graniczna 15
66-320 Trzciel
Informacje dodatkoweSuplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.