Składniki - Joy Day Probiotyk - Kurkuma, Imbir, Pieprz 500 ml
Zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej oraz ekstrakt z fermentacji składników roślinnych (40 %) w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%).
Wartość odżywcza w 100 g:- Wartość energetyczna - 72 kJ / 17 kcal
- Tłuszcz - 0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
- Węglowodany - 3,8 g
- Błonnik - <0,5 g
- Białko - <0,5 g
- Sól - <0,01 g
W procesie adaptacji wieloszczepowej hodowli, bakterie osiągnęły poziom 4×10^7 jtk/ml (40mln jtk/ml).
Pełna identyfikacja:- Lactobacillus rhamnosus GG,
- L. rhamnosus LR 04,
- L. rhamnosus LR 05,
- L. acidophilus LA 1,
- L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2,
- L. casei 101/37,
- L. plantarum LP 02,
- L. plantarum LP 01,
- L. fermentum LF2,
- Bifidobacterium breve BL 10,
- B. breve Bbr 8,
- B. longum BL 03,
- B. animalis ssp. lactis Bi 1,
- Streptococcus thermophilus Z 57,
- S. thermophilus 9 Y.
Masa netto - Joy Day Probiotyk - Kurkuma, Imbir, Pieprz 500 ml
500 ml
Charakterystyka - Joy Day Probiotyk - Kurkuma, Imbir, Pieprz 500 ml
- Zalecenia:
- Odbudowa i wzbogacenie pożytecznej mikroflory jelit
- Silne właściwości przeciwutleniające, antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne ekstraktu
- Uzupełnienie deficytu populacji bakterii w jelicie grubym
- Pobudzenie reakcji układu immunologicznego w stanach zapalnych
- Odbudowa i uszczelnienie nabłonka jelita
- Regulacja perystaltyki jelit oraz wypróżniania
- Zapobieganie występowaniu i nawracaniu biegunek i zaparć
- Wsparcie trawienia i przyswajania składników odżywczych
- Łagodzenie objawów alergii i nietolerancji pokarmowej
- Hamowanie rozwoju i eliminacja powstałej grzybicy, pleśni i zakażenia bakteryjnego
- Wsparcie żywotności komórek poprzez zahamowanie ich starzenia.
- Produkt ekologiczny. Bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie dodano cukru i substancji słodzących. Nie zawiera barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i Nieklarowany.
Przeciwwskazania - Joy Day Probiotyk - Kurkuma, Imbir, Pieprz 500 ml
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Stosowanie - Joy Day Probiotyk - Kurkuma, Imbir, Pieprz 500 ml
- Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
- Rozcieńczony Probiotyk Joy Day Kurkuma charakteryzuje się przyjemnym korzennym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem kurkumy i imbiru. Nie jest ostry!
- Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnego napoju.
- Dzieci > 3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub w dowolnego napoju
Przechowywanie - Joy Day Probiotyk - Kurkuma, Imbir, Pieprz 500 ml
- Probiotyk po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Naturalnym konserwantem probiotyku są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
- Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym.
Producent - Joy Day Probiotyk - Kurkuma, Imbir, Pieprz 500 ml
Living Food Sp. z o.o.
ul. Graniczna 15
66-320 Trzciel
Informacje dodatkoweSuplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.