Soczewica – dlaczego warto włączyć ją do diety?

24 grudnia 2019 | Natura

W dzisiejszym artykule przyjrzymy się bliżej wartości odżywczej soczewicy. Różne odmiany tej rośliny stają się coraz bardziej popularne na polskich stołach. Sprawdźmy więc, co daje…

Czytaj więcej

Na co ma wpływ nasze DNA?

17 grudnia 2019 | Natura

O DNA, czyli kwasie deoksyrybonukleinowym, słyszał chyba każdy. Czy możemy na niego w jakichkolwiek sposób wpływać? Czy informacje zawarte w DNA są ostateczne? Dowiedz się…

Czytaj więcej

Kakao – recepta na zdrową starość?

12 grudnia 2019 | Natura

Kakao to jeden z ulubionych napojów dzieci, ale co ciekawe, pić powinni je również dorośli. Dlaczego? Odpowiedź znajdziesz w naszym tekście. Produkty wspomagające w stosowaniu…

Czytaj więcej

Wyższość polskich warzyw i owoców nad egzotycznymi

21 listopada 2019 | Natura

Polskie jabłka a może soczyste pomarańcze prosto z Hiszpanii? Ziemniak czy słodki batat? Owoce i warzywa powinny stanowić znaczną część Twojej codziennej diety. Stanowią one…

Czytaj więcej

Czy owoce można jeść ze skórą?

19 listopada 2019 | Natura

Uwielbiasz słodkie jabłka i gruszki, jednak nie wiesz, czy warto jeść je w całości? Przeczytaj nasz tekst, a dowiesz się, czy owoce można jeść ze…

Czytaj więcej

Pigwa w okresie jesienno-zimowym

14 listopada 2019 | Natura

Pigwa zwana jest polską cytryną ze względu na swój specyficzny, kwaskowaty smak. Dlaczego warto ją spożywać w różnych formach w czasie chłodnych miesięcy? Zapraszamy do…

Czytaj więcej