Perz – chwast czy prozdrowotne zioło?

7 lutego 2019 | Natura

Perz nie jest mile widzianym gościem w ogrodzie czy na polu. Mimo tego posiada ciekawe właściwości lecznicze, o których warto wiedzieć. Przeczytaj więcej o tym,…

Czytaj więcej

Owoc kaki – słodkie źródło witamin i manganu

15 stycznia 2019 | Natura

Zastanawiasz się, jak jeść owoc kaki? A może zobaczyłaś w sklepie ten egzotyczny owoc i chcesz wiedzieć więcej na temat nad jego właściwości? Jeśli tak,…

Czytaj więcej

Który olej roślinny jest najzdrowszy?

9 stycznia 2019 | Natura

Który olej roślinny jest najzdrowszy? Na rynku dostępnych jest ich mnóstwo, dlatego postanowiliśmy sprawdzić, które najbardziej nadają się np. do smażenia, które lepiej stosować na…

Czytaj więcej

Czy bataty są zdrowsze od ziemniaków?

3 stycznia 2019 | Natura

Bataty, czyli słodka odmiana ziemniaków, to coraz popularniejsze warzywo na naszych stołach. Jakie mają właściwości? I czy faktycznie są zdrowsze od tradycyjnych kartofli? Dowiedz się…

Czytaj więcej

Kozłek lekarski – właściwości i zastosowanie

18 grudnia 2018 | Natura

Kozłek lekarski, inaczej nazywany także walerianą, to jedno z najczęściej wykorzystywanych ziół z domowej apteczki. Słynie ze swoich właściwości uspokajających i ułatwiających zasypianie. Ma jednak…

Czytaj więcej

Karambola, czyli gwiazda wśród owoców

19 października 2018 | Natura

Karambola to owoc, który wygląda jak gwiazda, a do tego ma interesujący smak oraz wiele właściwości prozdrowotnych. Chcesz wiedzieć więcej? Zapraszamy do tekstu. Produkty wspomagające…

Czytaj więcej