Złote zboże Inków, czyli komosa ryżowa

27 września 2018 | Dieta

Nazywana złotym zbożem Inków, komosa ryżowa jest nie tylko smaczna, ale i bardzo zdrowa. Jest cennym źródłem białka, witamin i minerałów. Korzystnie wpływa na działanie…

Czytaj więcej

Jak skutecznie dbać o nerki?

18 września 2018 | Dieta

Nerki to jeden z najważniejszych narządów ludzkiego ciała. Są filtrem, który usuwa z organizmu szkodliwe dla niego substancje. Kiedy przestają prawidłowo pracować, bezpośrednio zagrożone jest…

Czytaj więcej

Dlaczego warto jeść zupy?

12 września 2018 | Dieta

Zupy to jedna ze świętości polskiej kuchni – chyba nikt nie wyobraża sobie uroczystego obiadu, bez talerza ciepłego wywaru. Które z nich są najzdrowsze i…

Czytaj więcej

Tryptofan na bezsenność i dobre samopoczucie

31 lipca 2018 | Dieta

Cierpisz z powodu złego samopoczucia? Częściej zdarza Ci się nie spać i wydaje się, że jesteś wiecznie przemęczona bez powodu? To może być wywołane brakiem…

Czytaj więcej

Miłorząb japoński na pamięć i potencję

19 czerwca 2018 | Dieta

Miłorząb japoński jest drzewem pochodzącym tak naprawdę z Chin i właśnie w tamtejszej medycynie tradycyjnej jego właściwości lecznicze oraz pielęgnacyjne wykorzystuje się już od wieków.…

Czytaj więcej

Magnez – pierwiastek życia

14 czerwca 2018 | Dieta

Każdego dnia wielokrotnie słyszymy o konieczności zażywania magnezu. Podkreśla się jego rolę i wskazują na jego nieprawdopodobną moc w zwalczaniu stresu, utrzymaniu dobrej kondycji umysłu.…

Czytaj więcej