Składniki
sok 100% z owoców jagody kamczackiej
Średnia wartość odżywcza w 100 ml soku:
Wartość energetyczna (energia) - 153 kJ/ 36 kcal
Tłuszczm0,16 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,10 g
Węglowodany 8,20 g, w tym: cukry 5,9 g
Białko 0,23 g
Sól 0 g
Masa netto
250 ml
Charakterystyka
- Sok z owoców jagody kamczackiej tłoczony bezpośrednio z owoców, do jego wytworzenia nie używa się żadnych koncentratów (NFC), stosując wyłącznie tradycyjne metody. Sok 100% zachowuje swój naturalny smak oraz jest znacznie zdrowszy niż dosładzane napoje. Brak procesu filtracji pozwala zachować więcej składników odżywczych i witamin.
- Jagoda kamczacka to owoc wykorzystywany od wieków. Jego właściwości już wiele lat temu zostały docenione przez specjalistów medycyny ludowej północnej Rosji, Chin i Japonii. Eksperci również współcześnie przypisują tym owocom wiele zalet, a badania nad nimi wciąż trwają.
- Jagoda kamczacka nie jest powszechnie znanym w naszym kraju owocem, jednak z pewnością jest to produkt, który warto włączyć do zdrowej, zbilansowanej diety. Sok z jagody kamczackiej może być prostym i smacznym sposobem na urozmaicenie jadłospisu i wzbogacenie go o dodatkowe korzystne składniki.
Stosowanie
2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem). Produkt do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia.
Producent
Polska Róża Ernest Michalski Sp. z o. o.
Ul. Rakowiecka 36, lok. 243
02-532 Warszawa
Zakład produkcyjny:
Falenty Nowe
ul. Róży 5
05-090 Raszyn
Ważne informacje
Butelka szklana z brązowego szkła (zabezpiecza sok przed utratą właściwości odżywczych i witamin).