SkładnikiJedna kapsułka Latopic zawiera: maltodekstrynę, składnik kapsułki - żelatynę, 1miiard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego w następujących porcjach: 50%
Lactobacillus casei ŁOCK 0919 (dawniej
Lactobacillus paracasei/ŁOCK 0919), 25%
Lactobacillus thamnosus ŁOCK 0908 (dawniej
Lactobacillus casei/ŁOCK 0908), 25%
Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 (dawniej
Lactobacillus casei/ŁOCK 0900), barwnik kapsułki - dwutlenek tytanu, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
Masa nettoOpakowanie zawiera 30 kapsułek po 306 mg.
Masa netto: 9,18 g
CharakterystykaLatopic zawiera 3 szczepy żywych bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Latopic stosuje się w postępowaniu dietetycznym w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry. Preparat przeznaczony jest dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Produkt należy stosować pod nadzorem lekarza.
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
StosowanieStosować 1 raz dziennie 1 kapsułkę przez co najmniej 3 miesiące.
W przypadku niemowląt,dzieci i osób mających trudności z połykaniem kapsułki, można otworzyć kapsułkę, wsypać proszek i rozpuścić go w niewielkiej ilości letniego płynu (mleko matki, przegotowana woda o temperaturze pokojowej, preparat hipoalergiczny polecany przez lekarza). W takiej postaci spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
PrzechowywaniePrzechowywać w temperaturze 2 – 8C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Jeżeli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25°C, należy go spożyć w ciągu 1 miesiąca.
ProducentIBSS BIOMED S.A.
ul. Aleja Sosnowa 8
30-224 Kraków
Ważne informacjeProdukt bezglutenowy. Nie zawiera laktozy.
Informacje dodatkoweStosować pod nadzorem lekarza. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.