Składniki
100% kakao w proszku
Średnia wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1796 kJ / 429kcal
Tłuszcze 12,2g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7,8g
Węglowodany 53,9g w tym cukry 0,4g
Białko 25,2g
Sól 1,9mg
Masa netto
250 g
Charakterystyka
Superfood kakaowy powder wytwarza się z wysuszonych krystalicznych nasion kakao. Superfood kakaowy powder produkowane jest w jakości RAW i BIO . Ziarna kakaowe nie są palone, ale po fermentacji, suszeniu i czyszczeniu są kruszone i bezpośrednio przez część prasy pozbawione masła kakaowego. Dzięki temu delikatnemu zabiegowi maksymalna ilość korzystnych substancji pozostaje w proszku kakaowym., dzięki czemu 100 g kakao zawiera, na przykład 125% wartości odniesienia spożycia potasu, więcej niż 100% fosforu, żelaza i magnezu, i prawie 65% cynku. Superfood drobny kakaowy proszek ma pełny, lekko korzenny smak i zapach z delikatną goryczką.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Stosowanie
Jest on używany jak zwykłe kakao z palonych ziaren do gotowania, pieczenia lub deserów w produkcji domowych czekoladek, gorących napojów i lodów.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent
Medfuture Sp. z o.o. Pl. Powstańców Śląskich 16-18 53-314 Wrocław
Ważne informacje
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych i orzechów.