Składniki
witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu z soi), inulina (korzeń cykorii), pullulan (otoczka kapsułki), witamina C (kwas L-askorbinowy).
1 kapsułka zawiera:- Witamina E (ekwiwalent D-alfa-tokoferolu) - 134 mg (1 117% RWS)
- Witamina C - 100 mg (125% RWS)
- Inulina - 145 mg*
* brak referencyjnej wartości spożywczej
RWS - % referencyjnych wartości spożywczych
Masa netto
Zawartość opakowania netto: 24,6 g.
Zawartość 1 kapsułki netto: 410 mg.
Charakterystyka
Suplement diety BICAPS® E+C zawiera 134 mg witaminy E, 100 mg witaminy C oraz 145 mg inuliny w 1 kapsułce bez żadnych dodatków. Witamina E została otrzymana z soi niemodyfikowanej genetycznie. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.- Witamina E i C pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
- Witamina C pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej.
Stosowanie
Spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Producent
FORMEDS SP. Z O.O.
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
Informacje dodatkoweSuplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.
Służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.