Składniki
aqua/water, helianthusannuusseedoil*/helianthusannuus(sunflower) seedoil*, cetearylalcohol, caprylic/caprictriglyceride, dicaprylylcarbonate, cetearylglucoside, glycerin, glycerylstearate, arnica montana flowerextract, sodium stearoylglutamate, hypericumperforatumflower/leaf/stemextract*, althaeaofficinalisrootextract*, menthapiperita flower/leaf/stemoil/menthapiperita (peppermint) flower/leaf/ stemoil, citricacid, sodium dehydroacetate, xanthangum, tocopherylacetate, potassiumsorbate, sodium silicate, benzylalcohol, citronellol, limonene, geraniol, linalool.
* - składniki organiczne
Charakterystyka
- Z liofilizowanym ekstraktem z korzenia czarciego pazura
- Biomaść Czarci Pazur jest innowacyjnym produktem charakteryzującym się obecnością liofilizowanego ekstraktu z korzenia czarciego pazura, który zapewnia wysokie stężenie substancji czynnych i który, w połączeniu z olejkiem eterycznym kajeputowym nadaje elastyczności i utrzymuje w dobrej kondycji określone partie skóry. Maść jest szczególnie skuteczna jeśli nakłada się ją poprzez długi masaż.
- Substancje czynne:
- liofilizowany ekstrakt z korzenia czarciego pazura 1% (mianowany na zawartość harpagozydu 2%), olejek eteryczny kajeputowy 0,5%, olej z jojoby 15%; roztwór wodny ze śluzów prawoślazu 56,45%.
- Produkt zrealizowany zgodnie z normą produkcyjną „Norma dla uzyskania Kosmetyków Ekologicznych”, która przewiduje stosowanie surowców pochodzących z Upraw Ekologicznych (Rozp. WE 834/2007) oraz stosowanie składników kosmetyków naturalnych i/lub pochodzenia naturalnego o maksymalnej dermo-kompatybilności z uwzględnieniem środowiska.
- Naturalny zapach uzyskany przy użyciu czystych olejków eterycznych i ekstraktów roślinnych. Bez pochodnych ropy naftowej, parabenów, barwników, PEG, SLS, SLES -BEZ OGM.
Stosowanie
Aplikować maść delikatnie masując określone partie ciała ruchami okrężnymi, aż do całkowitego jej wchłonięcia.Zaleca się2-3 aplikacje dziennie.
Informacje dodatkoweW razie pytań lub wątpliwości służymy Państwu pomocą pod adresem
sklep@cefarm24.pl.