Składniki - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
100 % babka jajowata (zawiera gorczycę i sezam)
Wartości odżywcze - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
Wartość odżywcza na 100 g %RWS*
Wartość energetyczna 1535 kJ/ 366 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,0 g
-kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany, w tym: 0,7 g
-cukry <0,5 g
Błonnik 83 g 332%
Białko 5,3 g 10,6%
Sól 0,13 g
Stosowanie - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
W postaci naparu:1/2 łyżeczki babki jajowatej zalać szklanką gorącej wody i odstawić na 20 minut.
W postaci kleiku: 2-3 łyżeczki zalać szklanką letniej wody i odstawić na 20 minut. Popijać na czczo
lub między posiłkami. Doskonale nadaje się do zup i sosów jako zagęstnik. Babkę jajowatą można
podawać jako dodatek do jogurtu, mleka płatków i owoców.
Przeciwwskazania - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
Przeciwwskazaniem do stosowania babki jajowatej są bóle brzucha o nieznanej przyczynie oraz niedrożność jelit. Produktu nie powinny stosować osoby uczulone na gorczyce lub sezam.
Charakterystyka - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
Jasno beżowa do beżowej i brązowej, z przebarwieniami. Charakterystyczny dla surowca, bez chemicznego posmaku i
zapachu
Przechowywanie - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w
sposób niedostępny dla małych dzieci.
Masa netto - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
150g
Ważne informacje - Babka jajowata łupina (proszek) 150 g (Intenson)
Podczas spożywania produktu należy pić duże ilości wody. Produkt zawiera gorczyce i sezam.